18 maj

Oj oj oj vad jag inte har haft tid eller ork att skriva här inne i helgen, har haft en massa annat hyss för mig :P haha.

I fredags vad det långdag på jobb som gällde, eller ja lite grann i alla fall. Skulle slutat kl åtta men det var ganska lugnt så gick och bytade om vid halv. Beställde en Somersby päroncider av Damir (mums) och sen gjorde jag Tias, Rebecka och Magnus sällskap :) De hade kommit till jobb en stund innan för vi skulle till Entré och bowla kl nio. Skoj, skoj! :)

När alla druckit upp så betalade vi och började vår vandring bort till Värnhem. Har ju (äntligen) fått mitt staff card så vi hade 20% rabatt på bowlingen :D Väl på plats blev det mer dricka (hihi) och även lite nachos och pommes som tilltugg (smaskens). Vi var ganska jämnbra (eller dåliga, beror på hur man ser det) så det var riktigt roligt att bowla! :D

   

           

                  

I lördags var det slappedag som gällde. Både jag och Tias var trötta som bara den så det blev en ordentlig sovmorgon och sen körde vi och handlade. Blev fiskpinnar och potatismos till middag (gott) som vi lagade hemma hos hans föräldarar. Sen dammsugade och tvättade jag golvet så att det skulle vara städat till Gittan och Lasse kom hem på söndagen. Tias roade sig med att tvätta :) På kvällen var det soffan och tvn som gällde- så skönt!

Sen i söndags var det dags att jobba lite igen, och på kvällen grillade vi hos Gittan och Lasse :) Det var Gittans födelsedag så det blev lite presenter och en och annan blomma till födelsdegasgrisen :)

Idag var det tidig morgon som gällde. Riktigt, riktigt tidig (usch). Klockan ringde 05.45. Masade mig upp ur sängen och in i duschen för att vakna till liv. Hämtade upp Emma 06.30 och sen begav vi oss till Vellinge för att anordna årets Busrus :) Första året som Vellinges Barn- och fritidsprogram skulle hjälpa till så det var lite kaos i början innan vi fått alla på rätt stationer, men sen gick det bra. Massor med glada små barn som sprang för glatta livet :) haha.

                                 

Sen körde jag in på jobb för det var ölutbildning av Carlsberg. Kan konstatera att jag verkligen inte tycker om öl :/

Nu är det soffan som gäller, sen en dusch och efter det sängen. Imorgon ska jag hämta ner min resväska och börja göra en packningslista inför Prag :)

Tjingeling!

13 maj

Sovmorgon idag också, ända till strax efter 10, så skönt! :P

Sen blev det fart på oss för vi hade snackat igår om att vi behövde nya burkar så Tias bestämde att vi skulle ta en tur till IKEA och Media Markt :) Media Markt var mest för att jag aldrig hade varit där. Kunde konstatera att sen i framtiden när vi blir miljonärer och jag ska renovera mitt kök och badrum- då har de väldigt fina grejer där, till kalasbra priser :)

                   

Inne på IKEA handlades det nya burkar enligt planerat, och även lite annat smått och gott så som diskborstar, ljus, en ny badrumsmatta (12:- är precis lagom) och även en ny vägghylla att ha inder tvn. Min tv ska nämligen få flytta för att göra plats till Tias i stället :) Den är lite större och lite finare/bättre än min, och framförallt så går den att hänga upp på väggen :) Klockan hann bli ganska mycket så vi passade på att äta middag på IKEA, det är ju billigt och bra- och gott! mums!

När allt var betalt och klart begav vi oss ut i bilen och bort till busshållplatsen för att hämta upp Emely. Hade ju lovat att leka med henne en stund på eftermiddagen :)

Väl hemma igen var det bakning som stod på min lista, och ihopbyggande som stod på Tias. Det blev tigerkaka och kladdkaka för min del :) Och massa struntprat så klart :P Tog även en kort liten promenad medan vi väntade på att tigerkakan skulle bli klar. Emely behövde förpesta luften med en cigarett eller två *usch* :)

Tias körde och köpte specialglass och sen smaskade vi i oss lite av kladdkakan. Den blev tyvärr inte särskilt kladdig (dåligt recept) men den var helt okej ändå :)

                                                   

Sen var klockan helt plötsligt ganska mycket så det var dags för Emely att bege sig hemåt. Promenerade med henne bort till bussen vid Entré och sa hej då, sen begav jag mig vidare bort till Jonny och Anna där Tias väntade med bilen. Behövde speciella skruvar för att fästa upp tvn och Jonny hade sådana hemma, som tur var :)

Så nu har vi modifierat om här hemma och Tias har borrat och skruvat och haft sig för att få allting på plats. Körde iväg och hämtade tvn också när vi ändå var i farten så nu hänger den på väggen och ser tjusig ut :) Fast vi glömde fjärrkontrollen :( Får fixa det imorgon.

Nu ska vi titta lite på tv och sen blir det sängen som kallar, i alla fall för min del för jag ska upp och jobba imorgon. Och så ska vo bowla med herr och fru Wikermark/Cederslätt sen på kvällen :D

Tjingeling!

12 maj

Fy för vilket jäkla skitväder!!
Det var inte alls behagligt att bege sig ut på morgonpromenaden :s Kände mig som en istapp när jag kom hem igen. Hoppade direkt in i duschen och stod där i säkert en kvart och bara njöt av det varma vattnet...
Men är åndå glad att jag gick när jag gjorde för nu regnar det som bara den och jag är ganska säker på att jag hörde åskmuller precis :s Ja nu hörde jag det verkligen! Både blixt, knall och muller :s usch!  Jag gillar verkligen inte åska...

                                                     

Hade egentligen tänkt att jag skulle fixa min bil idag, men med tanke på vädret får det nog vänta tills imorgon.
Får roa mig med att röja i köket i stället. Gjorde det i går morse men sen lagade vi mat här på kvällen så då var det kaos igen :P Tias gjorde potatisgratäng och kyckling i ugnen. Riktigt, riktigt gott! :D Låg helt utslagna på soffan sen för vi var så himla mätta :) haha.

Var precis inne i badrummet och startade kranen till Bus (hon har fått dille på att det ska vara rinnande vatten när hon ska dricka) och hörde någonting väldigt roligt :P Tror min granne har somnat i sitt badkar för man hör tydligt hur någon snarkar. Högt! :P haha.

Vaknade strax efter kl 6 i morse (usch) av att Tias mobil ringde. Det var Jonny. Hans chaufför hade försovit sig och svarade inte i sin mobil så han undrade om Tias kunde köra honom till hans jobb. Bara till att masa sig ur sängen och fixa i ordning sig. För Tias alltså. Fast jag steg faktiskt upp och packade ner hans matlåda och jobbekläder så att det skulle gå lite fortare :) Sen kröp jag ner i sängen igen och sov en timme till :)

Oh! Nu ringde Anna för att berätta att hon klarat sin uppkörning och satt med sitt provisoriska körkort i handen :D  

                                                    
                                                       Grattis snäckan!

Ska ta tag i mitt kök nu och sen kommer Emma för att hämta min miniresväska :) Hon ska till sin loverboy över helgen och behövde större packningsutrymme :P hehe.

Håller tummarna för att det blir bättre väder snart...

Tjingeling!

11 maj

Fick faktiskt sova ut idag :D Steg inte upp förrän klockan var över 10. Haaaaarligt! :P

Efter en snabb dusch och lite frukost kom Tina för att inspektera den nya klätterställningen och dra med mig ut på en promenad :) Blev en helt ok runda med massa skitsnack och lite glassätande *tack* :)

                                                      

Har fått en stegräknare av mamma så nu ska jag vara med och tävla med henne och hennes arbetskamrater. Den som går flest steg under en viss period vinner någonting kul :)

Har suttit vid datorn en stund och strötittat lite på tv tillsammans med Tias. Nu ska vi ta och bege oss hem till "mamma Gittan" en stund :)

Tjingeling!

10 maj

Vaknade tidigt idag också. Verkar som jag ställt om min inbyggda väckarklocka helt och hållet på sistone. Men men, ska ju vara ledig i stort sett hela veckan så antar att det kan vara bra att komma ur sängen om mornarna då så man får någonting vettigt gjort. Tömma bilen och städa köket står på min to do list :) Tias hade städat resten av lägenheten i går när jag kom hem :D Kan inte säga annat än att han är en riktigt 10:poängare! Jag har dock vissa kontrollbehov som jag behöver jobba på :s Inte lätt att släppa taget om hur saker och ting ska vara när man har vant sig vid att ha det på ett speciellt sätt. Det är en härlig känsla att vara två, men inte alltid lätt... Men som sagt, jag jobbar på det. Kontrollfreaket ska kontrolleras :P haha.

Eftersom jag ändå var uppe i så god tid gjorde jag mig i ordning och sen körde jag bort till City Gross för att införskaffa lite förnödenheter till sjuklingen här hemma. 

                           

När kylen var uppfylld med a-fil, pro viva,  ost och lite annat smått och gott bar det av till jobb. Hade bara ett kort 11-15 pass idag så hade lovat mamma att komma förbi med bilderna från födelsedagsmiddagen efteråt.
Var lugnt som bara den på jobb så när klockan blev 15 gav jag mig iväg hem till mamma.

Kom hem till ett mörkt och sunkigt sovrum. Herr sjukling hade legat där inne hela dagen så där var smått instängt :s Passade på att öppna fönstret på vid gavel och dra upp mörkläggningsgardinen när han låg i badet. Så förhoppningsvis är där vädrat tills det är dags att gå och lägga sig :)

Nu ska jag stänga ner och ge mig i kast med att utrota disken i köket :s Blev aldrig gjort häromdagen så får ta tag i det nu i stället.

                                               
        
Håll tummarna för att det är fint väder resten av veckan också! :)

Tjingeling!

G R A T T I S ! !

Idag säger vi G R A T T I S ! ! till världens sötaste lilla Rebecka som fyller hela 25 år idag :D

Jag vet med hjälp av hemlig information att hon ligger hemma och känner sig riktigt gammal idag :P Kan visserligen ha med vissa alkoholhaltiga drycker att göra men vi säger att det är åldern ;)

ps. Jag tog en gammal bild på när du var lite yngre ;) haha


                     
                      G R A T T I S darling! Hoppas du får en kanonbra födelsedag!


8 maj

Vaknade alldeles för tidigt i morse, en hel timme innan jag ställt alarmet. Så jäkla onödigt. Tänkte i alla fall inte stiga upp utan låg kvar under det varma täcket och mös. Slutade med att jag steg upp 20 minuter efter alarmet ringt. Oups! :P

Tog bussen 9.45 så var på jobbet vis 10.30. Fixade i ordning allt medan Cicci räknade kassorn, sen gjorde vi lite baguetter i ugnen och satte och och käkade frukost i lugn och ro. Skönt :)
Blev en ganska lugn dag, men det var ändå gott om folk så tiden gick fort. Helt plötsligt var klockan fyra och matchen mellan MFF och Åtvidaberg började :D Visade den på storbilden så kunde se hela matchen. Kanon! :) Blev vinst med 3-1 vilket innebär 3 härliga poäng. Tjohoo! :P

Fick sms av Tias som undrade om jag ville gå på bio efter jobb. Alltid trevligt med sådana sms så det tackar man ju inte nej till :)
Tog bussen hem 18.15 och när jag kom in till Trelleborg begav jag mig hem till Tias för att äta lite rester av pizzan vi gjorde igår. Kunde behövas lite mat i magen innan bian. Sen körde vi till Höllviken. Det blev Clash of the titans. Ingen film jag hade sett om jag själv hade valt men är glad att Tias valde den för den var faktiskt riktigt bra :) Välgjord och det hände saker hela tiden. Varade bara 1,5 timme men kändes som mycket längre. På ett bra sätt :) 

                

                                           Tack för bion älskling!

Nu sitter vi i soffan och tittar på någon film som vi först trodde var en Bond-film, men nu vet vi inte riktigt vad det är för en :) haha.

Blir nog sängen om en stund, jag ska upp och jobba imorgon bitti igen.

Tjingeling!

7 maj

Har precis kommit hem från en trip till Malmö med Rebecka och Tias :)

Steg upp vid kvart i nio. Tias mådde inte bra så han ringde och sjukade sih från jobb i morse.
Gick ut i storarummet och satte mig vid datorn. Tänkte att jag skulle låta honom sova ut ordentligt.

Efter en liten stund skrev Rebecka och frågade vad jag skulle hitta på och om jag hade lust att köra in till Malmö med henne. Hade inget planerat så varför inte :) Tias vaknade vid 11-tiden så då hoppade vi in i duschen och sen gjorde vi oss i ordning för att hämta upp Rebecka. Hon hade fått i uppdrag att köpa med sig frukostbaguetter till oss från Gilli Vanilli :) Frukost är ett måste om man ska klara av kakbutiker :P

Tog en snabb sväng in om på Rusta och Arken Zoo. Fast Rebecka vågade inte följa med in i djuraffären för hon var rädd att hon skulle hitta något att köpa :P haha.

Fast kanske hade hon en poäng i det hon sa... :s

För ut kom vi med en gigantisk klätterställning till katterna! Hade några mindre problem med att få in den i bilen först, men till sist gick det :) Efter det blev det inga fler stopp :P Raka vägen hem och byggde ihopa den. Katterna var väldigt nyfikna och skulle "hjälpa till" så fort de fick chansen att komm i närheten :)

Vi kan väl konstatera att den var värd sina pengar för båda två ligger på vars en avsats och sover hur gott som helst. Efter att han undersökt den noga och busat och haft sig :) Så nu passar vi på att ha soffan för oss själva för en gångs skull och titta lite på Simpsons. Lugnt och skönt.

   


   


       


Zzz...


6 maj

Jobbade hela dagen igår, började 10.30 och slutade 21. Var lagom slut när jag satte mig på bussen. Zzz...
Men fick i alla fall se MFF möta Elfsborg på storbilden :) Synd bara att de missade sin straff, hade suttit fint med en 3-poöngare. Men men, life goes on :)

Kom hem, slängde av mig kläderna och kröp ner i badet tillsammans med Tias. Sååååå skönt! Rena mirakelkuren mot en trött kropp! Kröp ner i sängen vid 23-tiden, låg och snackade en stund och sen somnade vi. Båda supertrötta. Zzz...

Steg upp 06.30 i morse för att åka med Tias till jobb. Skulle ha personalmöte på morgonen så kunde lika bra åka med honom in istället för att ta bussen. Mycket trevligare sällskap :)
Fick en hockeytröja och en uppblåsbar gitarr- inte lla som får det på sina personalmöten :P Och så hade vi smakprovning på de nya x-ciderna och två nya samuel adams öl. Alltid trevligt :) Fast ölen var ingenting som föll mig i smaken :s Ciderna däremot var helt okej :) Rasberry blossom och Mango nånting. Blir säkert en storsäljare när det blir lite varmare :)

                                                                     

Satt och halvsov på bussen hem sen så när jag väl var hemma kröp jag ner i sängen igen och sov en timme. Så skönt! Dock inte lika skönt när larmet ringde och påminde mig om att jag var tvungen att stiga upp och börja tvätta :( Men men, bara till att bege sig ner med lasset i källaren. Tur att man har en supertvättstuga så det går fort :) Allting är klart, hänger bara på tork. Tror jag ska tvinga Tias att bära upp det sen när han kommer ;)

 

                                                   (synd att det inte funkar hela livet. Haha)

Ligger och lyssnar på TFF-klackens hejaramsor :) De leder ju med 1-0 mot Mjöllby så de väsnas ganska bra :)
Fast nu hörs de inte lika glada längre :s Antar att Mjällby kvitterade :)
Och så var det glada tillrop igen, 2-1. Riktigt underhållande att ligga och lyssna på :P

Nä nu ska jag ta och gå ut i köker och utrota disken somsamlat sig i vasken. Suck.

Tjingeling!

 


3 maj

Grattis på födelsedagen mamma! :)


Någon som blåst iväg idag? Det är i alla fall inte långt ifrån att man gör det här ute på landet :s

Vaknade strax efter 06 i morse, när Tias alarm ringde. Eller ja, egentligen vaknade jag en stund innan. Solen går upp på samma sida som sovrummet så det blir ljust okristligt tidigt :s Fast man vaknar upp ganska behagligt eftersom kroppen hinner vänja sig vid att det blir ljusare :) Steg dock inte upp när Tias begav sig till jobb utan jag somnade om en stund till. Riktigt skönt :) Vaknade strax innan 09 igen och begav mig ut i stallet och gav hästarna frukost.
Vädret är som sagt inte alls lika behagligt idag som det var igår så hästarna fick på sig sina täcken igen innan jag släppte ut dem i hagen. Trassel hjälpte självklart till med morgonsysslorna ;) haha.

Har passat på att lägga upp nygamla bilder på facebook från när vi var i Apas stuga :) Hade riktigt trevligt där uppe så kul att sitta och titta igenom bilderna :P

 


Tias har varit snäll och fixat den senaste säsongen av Bones till mig :D *tack söt* så jag ligger i soffan och tittar på ett par av de avsnitten nu :) Har sällskap av Oscar och Trassel, de ligger och halvsover båda två :)

                          

Nu ska jag ta och plocka undan lite här hemma och sen är det dags att bege sig ut i blåsvädret och fixa stallet så det är klart sen när mamma och pappa kommer hem ikväll.

Håll i hatten när ni går ut gott folk! :)

                    

Tjingeling!

:)

Här kommer lite bilder från middagen igår kväll...
 

         


        


        





Grattis i förskott mamma :)


2 maj

Sov inte jättebra i natt :( Är väl så när man inte sover hemma. Steg upp tidigt idag också, strax innan 08.00, för Tias skulle åka med Jonny och Lasse till Kalmar för att hämta hem Gittan :)
 
När pojkarna åkt iväg körde jag och Anna och köpte bullar och sen åkte vi tillbaka till mina föräldrars hus och åt god frukost :) *mums*

När vi var mätta och glada begav vi oss i ut i stallet för att fixa i ordning till hästarna. Anna var snäll och hjälpte mig genom att mocka till Beauty *tack tack* Gick betydligt fortare när man hade lite hjälp och sällskap. Riktigt fint väder ute idag så hästarna fick bli nakenfisar ute i hagen :P Väldigt uppskattat! De började genast att fnatta på varandra och hade det hur mysigt som helst :) Trassel har terroriserat Anna med sin boll sen hon kom hit och är helt överlycklig över att någon leker med honom. Haha.

Nu har vi suttit och nördat oss en stund vid vars en dator. Måste ju fixa på våra farmar :P haha. Ska bege mig in i duschen om en stund tror jag. Ska på fotboll sen i kväll (MFF-TFF) tillsammans med Emma :) och kanske Anna också om hon lyckas få ledigt från jobb *hoppas* Håller tummarna för att det fina vädret håller i sig så man slipper frysa på läktaren sen.

Kommer bilder från gårdagens firande sen när jag lyckats lokalisera min sladd till kameran :s

Ha en skön dag i det fina vädret :)

Tjingeling!


1 maj

God morgon allihopa :)
Är uppe okristligt tidigt för att vara en lördag. Klockan ringde 08.00 *usch* Låg kvar och mös en stund med Tias, ville verkligen inte stiga upp! Sen hoppade jag in i duschen och då vaknade jag till lite grann i alla fall.
Har just satt i ny färg i håret så sitter och väntar på att det ska bli klart. Hade en väldigt osnygg utväxt och så kan man ju inte se ut när det är 50-årsmiddag ikväll :s

Gårdagen blev lika tråkig som jag förväntat mig. Fanns ju knappt en människa på jobb så vi stod mest och snackade skit :) Och städade. Och städade. Och städade lite till. Sen orkade vi inte mer så vi stängde ner stället vid 22.30 och sen gick vi hem. Så skönt att slippa vara där till 01 när man ska upp tidigt morgonen efter :)

Oh, förresten, det hände faktiskt en "spännande" sak där. Fast ganska otrevlig. En av våra svenska s.k. kändisar var hos oss igår. Nämner inget namn men vi kan väl kalla honom för en riktig Svensson ;) Han är alltid väldigt trevlig när han kommer, men efter ett par öl så blir han mer och mer krävande och ganska otrevlig till sist. Uppenbara problem med att hantera det där med drickandet :s
I alla fall, igår när han skulle gå därifrån så gick han bort till den enda dörren i lokalen som var låst (den används endast som nödutgång), drog i handtaget, konstaterade att den var låst och sen drog han i nödhandtaget istället och så vips var dörren öppen. Larmet gick och jag sa vänligt till honom att "ursäkta mig men du får inte lov att gå ut genom den dörren. Var snäll och använd någon av våra tre vanliga utgångar istället". Då blev han skitsur för han hävdade att "han" (visste inte vem det var först) hade sagt till honom att han skulle gå ut det hållet. Då svarade jag honom att nej det fanns ingen som sagt åt honom att gå ut detta hållet eftersom den här dörren endast får lov att användas i nödsituationer. Men han envisades ju med att den här "han" hade sagt till honom att han skulle gå ut just det hållet. Efter lite mer diskuterande kom det fram att "han" var taxichauffören han hade ringt för att hämta honom. Jag frågade honom om taxichauffören hade sagt att han skulle leta upp den enda låsta dörren, dra i nödhantaget, sätta igång larmet och sen gå ut ett håll som är förbjudet att använda (och som dessutom inte leder någonvart sålänge brandlarmet inte går). Han svarade att ja det hade han faktiskt. suck.
Började bli smått irriterad på honom vid det här laget. Varför inte bara gå ut genom de vanliga utgångarna istället för att börja tjafsa?? Men visste ni det, att om man är känd så gäller inte de vanliga reglerna? Det var i alla fall vad han tyckte. Dubbelt suck.
Bad honom än en gång att använda någon av våra andra utgångar och då blev han riktigt förbannad. SLog med sin väska (en sån där dramaten variant med hjul) mot mina ben och gjorde utfall mot mig samtidigt som han spottade och fräste om att han minsann inte tänkte flytta sig för han skulle gå ut det hållet. Förklarade lugnt för honom att antingen gick han självmant eller så tvingades vi ringa efter någon som kom och flyttade honom åt oss (polisen). Fick till svar att "ja gör det, ring polisen. Gör det! Jag tänker inte gå ut någon annanstans så ring polisen så de får hämta mig!" *suck*
Damir (och resten av folket i lokalen) hörde hur han skrek och gormade så han kom dit för att kolla vad som hände. Man vet ju aldrig vad folk tar sig till med lite sprit i kroppen :s
Efter typ 20 minuter fick vi äntligen honom att gå därifrån- genom den vanliga dörren. Men seriöst, ska man verkligen behöva stå med telefonen i handen och vara på väg att ringa efter polisen för att folk ska fatta att de beter sig som idioter?! Det är ju fan pinsamt! Klarar man inte av att handskas med alkohol så ska man ge fan i det helt och hållet. Pinsamt, riktigt pinsamt... Och en offentlig person också. En som man tittade mycket på på tv när man yngre :s  

Fick i alla fall sluta 1,5 timme tidigare så jag var ändå glad när kvällen var slut :) Körde in om och hämtade upp Tias hos Jonny och Anna på vägen hem. De hade spelat wii och kollat på film. Lugn och skön Valborg :) Var väl egentligen lite andra planer men vissa verkar ha fått lite problem med hur man behandlar sina vänner :s I alla fall enligt min åsik. Men det rör ju egentligen inte mig personligen så jag går inte in mer på det. Det blev ju en trevlig kväll i alla fall :)

Nu ska jag gå och skölja ur färgen ur mitt hår och sen ska jag gå in och mysa lite med min man innan jag beger mig till jobb :)

Hoppas ni får en trevlig lördag allihopa :)

Tjingeling!


RSS 2.0