Vilken natt!

När bm som haft dagpasset igår skulle gå av sitt skift så sa hon till mig att jag skulle slippa få en ny droppnål på kvällen, utan att vi skulle vänta med den till imorgon bitti (läs idag) så att mina ådror fick chans att återhämta sig lite. Jag har ju fortfarande inte mått dåligt så hon trodde jag skulle klara mig bra utan den en natt. Härliga nyheter! :)

Sen kom nattpersonalen...
En liten skräckinjagande typ som gick ronden en hel timme senare än de brukar, alltså vid elva-tiden. Hon envisades med att kolla mitt blotryck igen vid den tiden, fastän den förra bm gjort det både kl åtta och halv tio. Sen skulle hon även kolla bebisens kurva, vilket också redan hade gjorts- en hel timme kl nio (och då såg den lika fin ut som den gjort hela tiden). Hon var även helt emot att jag blivit lovad att slippa droppnålen. För tänk om jag nu blev akut dålig i natt och så hade jag ingen sådan och så var jag svårstucken och ja allt som kunde hända när jag inte hade den :s
Visst det är ju bra att de är noggranna, men efter hon hade varit här inne var man ju helt uppskruvad och nervös för att man skulle bli akut dålig :s Snacka om att kunna skrämma upp en i onödan :/

Kort sagt så var det inte världens lättaste att somna efter det besöket...
Hade dessutom sjuk hemlängtan igår! Hade kunnat ge nästan vad som helst för att få vara hemma hos Tias istället för här :(

Vid två-tiden (precis när jag äntligen lyckats somna) kom de in med en akutpatient på "mitt" rum. Och då skulle det ju så klart göras tester ch kopplas upp till ctg:n för att se att hennes bebis var okej. Ctg:n är ingen tyst maskin! Speciellt inte när de inte hittar rätt ställe att lyssna på, då piper den och sprakar som bara den. Helt omöjligt att sova till de ljuden :(
Vid sex-tiden i morse var tjejen färdigkollad och fick flytta ut igen. Så nu har jag rummet för mig själv igen. Lyx :)

Men som sagt, ingen trevlig nattsömn här i natt inte. Vaknade dessutom upp med världens nackspärr efter den lilla sömn jag lyckats få :( Så idag är jag mest trött och kinkig :(
Ska försöka vila lite nu så jag inte blir allt för otrevlig mot folk ;)
 

Hoppas att jag eventuellt kan få komma hem lite till helgen (håller alla tummar och tår!!) om inget oväntat händer. Hade varit så himla skönt!!! Även om man kanske får komma tillbaka igen sen så bara att få komma härifrån lite grann hade varit guld värt!
 

Besviken

Vaknade vid tjugo i fem i morse, lämnade urinprov och kollade blodtrycket. Samma rutin som vanligt. Vid sex-tiden var det dags att ta nya blodprover, något jag hoppas de kan ta liiiite mer sällan snart eftersom det i pricinp inte går att sticka mig längre. Alla mina ådror har gått och gömt sig på något bra ställe där de typ är omöjliga att hitta. Detta gör så klart själv blodprovstagningen ytters otrevlig :/ Det gör ont och de får inte tillräckligt med blod i rören. Suck... Så på önskelistan står det för närvarande färre blodprov högst upp. Det och att få komma hem lite. 
 
Vid tjugo i sju skickade jag sms till Tias för att höra om han och Revi hade stigit upp än. Det hade de inte...
Tufft jobb för väckarklockan att få upp två morgontrötta sjusovare i tid ;) 
 
Skickade lite sms med en vän som jobbar morgonskift och därför är vaken vid samma tider som jag är för tillfälligt. Sen slumrade jag om en stund till och vaknade inte förrän klockan var kvart över åtta och det var dags att stiga upp och äta frukost. Lyckades komma dit mitt i kundvagnsrallyt (när alla nyblivna mammor kommer körande med sina små knyten i de kundvagnsliknande sängarna de sover i) så ett tag var det lite kaootiskt att ta sig fram där inne (det är en vääääldigt liten matsal när alla bebisarna också ska få plats) men till slut lyckades alla hitta en plats :) 
 
Efter frukosten gjorde jag ett nytt försök med projekt duscha och tvätta håret. Betydligt mer lyckat denna gången kan jag säga :) Droppnålen (som egentligen inte ens är en nål utan "bara" en plastslang) hade suttit så pass länge nu att jag börjat bli tillräckligt van för att kunna ignorera obehaget den ger en varje gång man böjer på armen :/ Detta gjorde det betydligt lättare att schamponera håret, och även att lyckas skölja ur det sen utan att fylla ena örat med tolv liter vatten :s
Mn som sagt, ett mer lyckat projekt denna gången än förra :) Och en dusch gör verkligen underverk när man legat i en sunkig säng hur länge som helst. Man känner sig genast mycket piggare och frächare, även om det bara är för en stund eller två :) 
 
I vanlig ordning var det sen dags att kopplas upp till ctg:n för att kolla hur bebisen mådde. Det var en sömnig liten knatte där inne som sussade gott och inte gjorde mycket väsen av sig :) Kurvan var lika fin som den brukar och det är alltid skönt att se :) 
När bebiskontrollen var avklarad kom läkarstudenten från igår och hämtade mig och så rullade vi bort till ögonavdelningen på andra sidan sjukhusområdet (fick fortfarande inte gå för egen maskin hela vägen dit så det blev rullstol idag också). 
Först fick jag göra en vanlig synundersökning, läsa massa bokstäver på en upplyst tavla, och efter det hällde en sköterska någon sorst vätska i båda ögonen som skulle göra att pupillerna utvidgades. Sved lite lätt men det gick över fort igen. Sen fick vi sitta och vänta i tjugo minuter, tills vätskan hade fått full effekt och jag såg suddigt som bara den. Då var det dags att ta lite olika fotografier på hornhinnan, men en specilkamera som kan se alla nerver i ögat. Tog inte särskilt lång tid men suddigheten satt i ett par timmar efteråt och mina pupiller är fortfarande inte tillbaka i normal storlek så är lite ljusskygg (det är jag och vampyrerna). 
 
 
Kom tillbaka till avdelningen lagom tills det serverade lunch. Min mat var riktigt god idg också :) Fast jag har absolut ingen aning om vad det var jag åt :s Kanske lika bra det ;) 
Efter lunchen var det planerat att jag skulle upp och göra ultraljud och flödesmätning. Ultraljudet hade jag sett fram emot, alltid kul att se hur den lille utvecklas där inne :) 
Dock blev det ingenting av med det eftersom det var tvunget att gå m i n s t 14 dagar mellan mätningarna, och den som hade bokat in mina tider hade tabbat sig så idag hade det så klart bara gått 13 sagar sen den förra mätningen :/ Irriterande! 
Så istället blev det bara flödesmätninge, vilket visade samma resultat som förra gången. Och så fick jag en ny tid för ultraljud imorgon kväll. Vilket i sin tur gör att jag kan räkna med att få vara kvar här ett tag till. 
Går visserligen ingen nöd på en här, personalen är hur trevlig som helst och man får mat regelbundet, men jag saknar hemma nu :( Saknar min säng, våra hårbollar och så klart Tias :( Och så får jag inte chansen att fixa och trixa med något till bebisen. Allt det sköter Tias och Gittan nu, ordnar med säng och madrass, täcke och kudde och allt annat som hör till. Uppskattar ju verkligen att de gör det, det är absolut inte det, emn hade gärna velat hjälpa till och se hur det blir. "Boa" lite där hemma ;) 
 
Min smurf Lisa kom och hälsade på efter jobb idag igen. Alltid trevligt med lite sällskap :) Hon fick vara sällskapsdam under flödesmätningen och sen satt vi på mitt rum och snackade lite skit :) 
 
Nu i eftermiddag har det inte hänt så mycket här. Fick plockat bort droppnålen i armen (skönt!!) så passar på att njuta av det nu innan de ska sätta dit en ny :s Den kan tydligen bara sitta där hlgst tre dygn, sen måste man plågas på nytt med en ny :( Men än så länge är jag fortfarande fri från den så det är bara till att passa på att njuta så länge det varar :) 
Gittan var inne om och lämnade lite nya kläder till mig innan också. Tack! 
Tias kunde inte följa med in för han hade jätteont i halsen och var en smittorisk :( 
 
Nu ska jag ta och sätta mig på balkongen och få lite frisk luft, passa på att läsa någon av alla tidningarna som mormor och Lollo hade med sig igår :) 
 
Tjingeling!
 
 
 

Lotta på Liseberg...

...det är ungefär så spännande min ...måndagkväll kommer vara. 
Jag var seriöst tvungen att kolla almanackan för att veta vilken dag det är. Illa :s
 

Idag har jag som sagt fått vara uppe och röra på mig lite grann. Skönt! Gjort ett litet (godkänt) rymningsförsök över till Pressbyrån för att införskaffa nödproviant (läs korv) efter att jag konstaterat att dagens lunch bestod av stekt sill med klumpig potatismos, ärtor, lingon och jordgubbskäm :s Ja det där sista var så klart efterrätt men det stod faktisk uppradat exakt sådär på menytavlan (minus det där om att potatismosen var klumpig). 
Vissa saker kan jag offra mig att äta under sådana här omständigheter, men jag drar gränsen vid sill! 
 
 
Tack, men nej tack!
 

Jag har även gett mig själv en stor guldstjärna för gott uppförande idag, eftersom jag lät läkarstudenten sticka mig (ganska våldsamt) i handen innan när det skulle tas blodprov till den där studien jag gick med på att vara med på. Hon fumlade lite med grejerna och tappade en sak på golvet. När hon skulle böja sig ner för att ta upp den så stack hon nålen hela vägen in i handen, rakt igenom ådran den satt i.
Kan säga att det var i n t e en behaglig upplevelse! :s Har ett fint blåmärke där nu som minne. Hoppas det går att sticka där imorgon bitti för jag har inte så många andra ställen att välja på för tillfälligt. 
Stackarn som stack mig bad om ursäkt i en kvart efteråt, men inte lätt att hålla koll på allt när man är ny så hon blev förlåten ganska snabbt ;) 
 
 
Efter nålmisshandeln var avklarad fick jag snällt sätta mig i en rullstol och bli rullad bort till andra sidan sjukhusområdet där det skulle göras tester på mina ögon. 
Först skull det göras ultraljud för att mäta blodflödet. Ganska exakt så som de gör på magen :) Smått obehagligt att göra det på ögonen :s Rent automatiskt vill man vara där och torka och pilla när man känner att det rinner ul-gel i ögonvrån och någon trycker på ögonen :s 
Men jag lyckades behärska mig tillräckligt länge för att de skulle kunna mäta allt de behövde :) 
Efter det blev det faktiskt inte fler tester för den andra maskinen gick sönder precis innan vi skulle in. Förhoppningsvis skulle den dock vara lagad till imorgon förmiddag så i så fall ska jag göra de testerna innan lunch istället. 
Sen är det tänkt att man ska göra dessa testerna en gång till efter förlossningen, för att se om det är någon skillnad jämfört med nu. 
 
När vi skulle rulla tillbaka till min avdelning hade det börjat regna ganska rejält så vi fuskade lite och gick nere i kulverterna istället. Ganska häftigt, det är som en hel liten värld där nere :) Och ganska komiskt att se tex narkosläkaren komma cyklande i ilfart för att at sig till den avdelningen där han behövdes just då. Ringde som attsingen på sin ringklocka när han cyklade förbi oss :) hihi. 
 
Vid två-tiden kom mormor och Lollo och hälsade på :) De hade en massa saker med sig, vindruvor, tidningar, pro viva, och även nål och tråd för att laga min krama-mig-kudde :) Den har haft ett hål i sig hur länge som helst nu men jag har glömt att ta med den till Gittan för omplåstring varenda gång vi varit där :( Så nu bad jag mormor istället eftersom hon ändå skulle komma och hälsa på, och nu är den som ny igen! :) Skönt att slippa leta stoppning i hela sängen varenda morgon ;) Tack mormor! :)
 
Vid fem-tiden kom min kära sambo och Gittan och hälsade på :) Glad överraskning för jag trodde faktsikt inte de skulle komma idag eftersom de jobbar båda två. Saknar både Tias och våra två hårbollar när jag är här. Att ha katterna som sällskap om dagarna, även om de egentligen inte gör så mycket, gör väldigt mycket. Det märks nu när man inte har de här :( Och likadant att inte ha Tias att prata med när han kommer hem från jobb. Blir inte samma sak när man tar det på telefon :(
 
Den jag vill somna intill varenda kväll, den jag vill vakna upp tillsammans med varenda morgon. 
Idag, imorgon och alla dagar därefter.
 

Tjingeling!

Testkanin

Eftersom proverna var lite bättre i morse, blodtrycket var nästan nere på normalt (inte mitt normala dock, men för andra människor som normalt sett inte har lågt blodtryck) och proteinhalten i urinen hade gått ner ett snäpp, vilket så klart också är bra :)
 
Läkaren var här inne för en stund sen och idag ska jag faktiskt få vara uppe lite grann :) Få äta ute i matsalen och slippa ligga i sängen 24/7. Ska bli så skönt!! :)
Ska till och med få komma ut en liten stund :) Visserligen i rullstol men ändå. Babysteps ;) 
 
Ska vara lite försökskanin nu på förmiddagen. Läkaren hade med sig en läkarstudent som höll på med något projektarbete/studie på ögonförändringar hos personer med havandeskapsförgiftning. Så den ska jag vara med på. Ska snart rullas iväg och göra två tester på ögonen, och sen har jag tagit ännu ett blodprov precis. Måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv som lät henne sticka mig i mina obefintliga ådror :s Hon stack fel ett par gånger men till slut så blev det lyckat :)
Jag gör verkligen framsteg med min nålfobi om jag får säga det själv :)
 

Nu ska jag leta upp lite anständiga kläder så jag är klar till hon kommer och hämtar mig :) 
 
I eftermiddag kommer mormor och Lollo på besök, ska bli trevligt :) 
 
Tjingeling! 

Kissepauser...

...det är något man har jämnt och ständigt numera :) Och när den lille vaknar, ja då är det kriiis på hög nivå! Bara till att släppa det man höll på med och bege sig till närmaste toalett ;)

Har varit upp pga detta fenomenet med jämna mellanrum i natt. Först kl tolv, sen kvart över två och efter det vaknade jag strax efter fyra. Sista gången var jag dock alldeles för trött/lat för att masa mig ur sängen, så jag bestämde mig envist för att nä det fick minsann vänta lite :/ Ska ju lämna prover och ta blodtryck vid fem så tyckte det kunde vänta till dess.
Mycket dålig idé!! :s
Vaknade med panik och fick kasta mig mot toaletten i hundranittio (en hastighet jag för närvarande inte besitter). Och som straff har jag nu så där obehagligt "ont" (det gör egentligen inte ont, det är mer en obehagskänsla) långt nere i magen, som när man har urinvägsinfektion :(
Men men, får skylla mig själv. Man lär sig av sina misstag, nästa gång masar jag mig ur sängen även om jag så fortfarande halvsover!
 


Nu ska jag slumra en stund till innan det är dags att ringa sambon där hemma och se om han och Revi masat sig ur sängen än ;)
Är ju jag som står för väckningen där hemma i normala fall (Tias väckarklocka kan väcka de döda :s Dock väcker den inte alltid honom..) så bäst att kolla ;)

Tjingeling!

Sjukhusvistelse

Ja vi vet ju alla hur spännande det är att ligga inlagd :/ 
 
Värdena hade gått upp lite i lördags när vi var här på kontroll. I sex timmar... 
Så efter att ha kommit hem, och varit och handlat lite fil och yoghurt och annat "nödvändigt", så packade vi ihopa mina saker och begav oss in till KK igen. Läkaren ville ha mig inlagd för observation, mest för säkerhets skull. 
Bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite :) 
 
Visade sig att en gammal klasskamrat precis fått tvillingar och ligger ett par rum bort tillsammans med mamman och de små knattarna. Världen är liten ibland :) 
 
Fick en droppnål satt i vänsterarmen direkt när jag blivit inskriven. Inte det minsta behagligt!! :s
Mest ifall jag av någon anledning skulle bli sämre och behöva få någon form av medicin injicerad. Det har dock inte behövts :) Bebisens kurva är fin och mina värden har inte försämrats sen jag blev inskriven så det är bra :) 
 
Idag serverades det lunch på rummet. Ett under om man lyckats smita ut härifrån, de vaktar en som en hök ;) Vila, vila, vila.... 
 
 
Har haft besök av både min smurf Lisa, Tias och mamma och pappa idag. Trevligt, då går tiden lite fortare :) 
Vi har även pratat med en från NEO-avdelningen. Mest för att bli informerade om vad som hånder om man får en bebis som föds för tidigt, vilket vi antagligen får. Så slipper man ha panik över det. För panik lär man nog ha så det räcker och blir över pga andra saker ;)  
Jättetrevlig sköterska i alla fall, förklarade väldigt pedagoiskt med bilder och allt :) 
 
Nu ska jag ta och titta lite på The Big Bang Theory ett tag innan kvällronden gås här :) 
 
Tjingeling!

Åt något...

...som jag inte tålde, det gjorde jag tydligen igår kväll. Mått som en död sill hela natten, orolig i magen och mått illa som bara den :( Inte fått någon sömn alls i natt :(
Lyckades somna en liten stund efter Tias åkt till jobb, men en kvart senare ringde klockan och det var dags att stiga upp för att bege sig in till MAS. Knappt mänsklig.
Kämpade mig igenom tiden i väntrummet på provtagningen, hatar att må illa! Gick direkt upp på avdelningen efter jag lämnat blodprov, fastän det var över en timme tills jag skulle vara där. Kändes inte lönt att bege sig någonstans, och även om det funnits tid hade jag inte orkat :( Anmälde mig till en jättetrevlig bm som tyckte synd om mig och tog in mig på ett rum direkt så jag fick ligga och vila. Så skönt!
Medan jag låg på britsen och halvslumrade passade hon på att göra kontrollerna som skulle göras och vips så var läkaren på plats och pratade med mig. Blotrycket var högre igen, men det kunde bero på att jag inte sovit. Ska i alla fall tillbaka på onsdag och ta nya prover. Igen. Min stackars arm kommer vara helt förstörd innan detta är över :s
Vad som var väldigt skönt var att jag faktiskt var på väg hem innan jag skulle ha varit på plats. Helt underbart! :)

Körde in om på Willys för att handla lite frukost till resten av veckan.
När jag kom ut var det en idiot som parkerat in min bil :/ Christoffer ;)
Han och Jamie hade tråkigt och tänkte passa på att hälsa på. Kolla lägenheten och testa våran lekplats :) Nu ska jag bädda ner mig i soffan, anatgligen med en hårboll eller två, och försöka ta igen lite välbehövlig sömn. Idag blir det inte många knop här hemma. Zzz... 

Tjingeling!


Störmoment...

...hela natten. Femtioelva kissepauser och en störig hårboll som envisats med att trampa och slicka på allt som prasslar eller på annat sätt låter :/ Suck!
Så när svärmor ringde och väckte mig/oss halv tio var jag inte alls pigg på att stiga upp. Zzz...
Men men, har man lovat bullar till frukost så har man, bara till att masa sig ur sängen ;) hehe.
Efter den lite sena frukosten körde vi och hämtade upp Jonna och Jill så jag kunde umgås lite med dem medan Tias och Markus körde och hämtade en byrå och slängde skräp på tippen.
Har knappt träffat Jonna sedan hon fick Jill så det var på tiden :) Blev husesyn i nya lägenheten, en promenad bort till Jysk och Entré och sedan lite filmtittande. Och så bebismys för min del så klart :) Tjingeling!


...

Dagens inlägg finns på min andra blogg :)

Hektiskt dag

Idag har det varit full rulle. eller ja så full rulle det nu kan bli när man ska ta det lugnt och inte stressa :P

Alexandra och Emma tvingade med mig på "frukostfika" kl tolv. Stannade upp hos Alexandra tills klockan var närmre två. Då skickade smurf-Lisa sms och sa att hon var på väg och att bussen snart skulle vara framme :)Emma bebismyser med söta lilla Alice :)

Körde hem och mötte upp Lisa och sen satt vi i soffan och snackade skit ett bra tag. Mycket att ta igen när man inte setts på ett tag :) När vi gått igenom de "viktigaste" samtalsämnena började vi rota lite bland kartonghavet. Lisa var snäll nog att hjälpa mig nu när jag inte får lov att släpa på massa saker (tack!).
Fick flyttat på lite hyllor och satt upp alla dvd-filmerna i dvd-ställen. Poff! så var två stora kartonger tömda (var kom alla de filmerna ifrån?!). Sen satte vi (läs Lisa) upp lite korgbackar och lådor i garderoben och jag sorterade in en del kläder på sina rätta platser. Får bli ett fortsatt projekt till helgen. 

När klockan närmade sig fem var det dags för min smurf att bege sig hemåt. Hon är ju smått allergisk mot våra pälsbollar så efter tre timmar rotandes bland kartonger så kliade det lite lätt i hennes näsa ;)
När Lisa gick ut genom dörren kom My och Luka in :) Mycket och trevligt besök idag :)
Mysan hade varit flitig och spenderat förmiddagen med att baka muffins och rulltårta, som hon så snällt hade med sig att fika på. Mums! Luka började besöket med att sova gott i vagnen ute i hallen. Bus och Revi var där och kollade läget emellanåt, så att han inte försökte rymma eller så ;) 

Efter ett tag informerade Revi oss om att bebisen faktiskt var vaken så då fick han komma upp och hänga med oss istället. Först var han lite skeptisk (det är ju totalt livsfarligt att somna i vagnen, man vet aldrig var man vaknar upp någonstan) men efter en liten stund konstaterade han att det var typ som hemma, fast med annorlunda katt och finare lampa ;) haha.Söta lilla Luka :)

Tjingeling!

Heldag på MAS

Det är vad jag "roar" mig med idag :)

Hade först flödesmätning kl 10.30 och sen vanligt ultraljud kl 11.30. Vår lilla knatte var som vanligt svårtflörtad när det gällde mätning ;) men efter en stund gick h*n motvilligt med på att låta bm få alla mått hon behövde :)
Fick tre bilder i 3D, ganska häftigt :) Ser ut som en blandning mellan en alien och en griskulting. Med min näsa. Stackars lilla barn ;) haha

Efter ultraljudet fick jag nästan två timmars "ledighet" så passade på att köra bort till O'learys för att äta och snacka skit med Lisa :)
Tror inte hon har förstått innebörden av att ha sagt upp sig för hon jobbar fortfarande lika mycket :p haha

Nu sitter jag i väntrummet och väntar på att det ska bli min tur att göra de sista kontrollerna för dagen :) Hoppas på att jag hädanefter ska kunna göra dem hos min vanliga bm. Lite drygt att behöva åka hela vägen in hit varannan dag :/ Men men, vi får se vad läkaren säger :)


Kontroll

Då var det dags för kontroll igen. Och nya blodprov. Börjar bli en hejare på det här nu ;)

Gott om folk på båda avdelningarna idag. Hade 15 nummer före mig på provtagningen men det tog inte mer än max en kvart innan det var min tur. Skönt :)
Dock var inte han som stack mig särskilt behaglig :s Första gången det gjort ont när jag blivit stucken i armvecket. Men men, man kan ju inte få allt.

Har lämnat urinprov och kollat blodtrycket i vanlig ordning. Även legat uppkopplad för att kolla bebisens hjärtljud i en timme. Såg bra ut :)
Så nu ligger jag och väntar på att läkaren ska komma och prata med mig. Hoppas det inte tar lika lång tid som det gjorde i lördags ;)

Bebisen fick förresten sitt första gosedjur igår, av blivande gudmor Emma så klart ;) En jättesöt prickig kanin :)


Tillgång till dator...

...har jag haft idag, så därför finns inlägget på min andra blogg :)

Vänta, vänta, vänta...

...det är vad vi har gjort denna eftermiddagen :/
Hade en tid inne på Mas kl två och kom in hyfsat i tid (tror klockan var typ kvart över) men sen har det verkligen inte gått snabbt :(
Legat uppkopplad för att övervaka bebisens hjärtslag i en timme och sen kollat blodtrycket (som faktiskt hade gått ner :D)
Sen har vi väntat på läkaren i över två timmar :/ Var en sköterska här inne för en timme sen och sa att "han kommer när som helst nu". Hmm...uppenbarligen inte :/
Tias har fått gå iväg till bilen (som vi lagt på mer parkeringspengar på i två omgångar) så ligger på rummet och väntar själv nu. Drygt!
Vill åka härifrån nu! :(


Dags för ny kontroll...

...inne hos bm i Malmö. Hoppas på att resultatet är bättre än sist, eller i lla fall samma :)

Igår var som sagt en riktig slappedag, precis som doktorn gett order om. Steg inte upp förrän klockan var nio, och sen spenderade jag hela dagen i soffan. På kvällen körde vi bort till Gittan och Lasse för att låna deras badrum. Att en dusch kan få en att må så bra! :) Passade även på att laga maten där, Tias gjorde marinerad flskytterfilé i ugnen. Skönt med lite miljöombyte, även om det bara var från en soffa till en annan :)

Tias och Tobbe satt på ovanvåningen hela kvällen (och halva natten) och spelade x-box (tror jag det var) medan jag låg i soffan där nere och tittade på Navy CIS, Criminal Minds och diverse andra serier som gick på tv :)


Idag är det förresten Nadjas födelsedag, GRATTIS!! Hoppas att det är lika fint väder hos dig som det är här, och att du får en bra dag med många presenter ;)


Nu ska jag plocka undan frukosten/lunchen och sen börjar det bli dags att göra sig klar för avfärd mot Malmö. 

Tjingeling!

Sjukskriven

Mina värden har den senaste veckan gått från jättebra till...ja inte särskilt bra alls :(
Så nu ska jag och bebis på täta kontroller hos bm på Mas. Ganska skrämmande när läkarna pratar om havandeskapsförgiftning men man får lugna sig med att de har ordentlig koll på en nu. Och bebis i magen mår hur bra som helst :)

När vi var på Mas igår och skulle lyssna på hjärtljuden tog det typ en kvart innan barnmorskan kunde fästa lyssningsmojängen på mig. Så fort hon lyckades hitta hjärtljuden så snurrade den lilla krabaten runt så de försvann. Redan en liten buse ;) haha.
Med tanke på mina värden så sjukskrev läkaren mig i en månad, vilket med största sannolikhet innebär att jag kommer vara det tills bebis kommer. Tråkigt som bara den! Men jag fick i alla fall åka hem så bara till att gilla läget och följa doktorns order om att vila, vila, vila... Vill väldigt gärna undvika att bli inlagd. Att ligga inlagd är etter värre än att tvingas ligga på soffan hela dagarna. Men men, bara till att hålla tummarna att värdena håller sig där de ligger nu (eller blir bättre) så man kan få njuta av lite sommar :)

Vi har ju äntligen flyttat in i nya lägenheten på riktigt. Så skönt! Vi lever visserligen fortfarande i ett kartonghav eftersom jag inte får packa upp något, men det gör inte så mycket, huvudsaken är att den andra är lämnad.
Badrummet börjar arta sig också, idag har Sabine varit här och fuktspärrat. Har vi tur kanske vi har ett fungerande badrum nästa vecka :D *hoppas, hoppas*

Nu ska jag fortätta med det jag gjorde innan. Dvs ingenting ;)

Tjingeling!

Slutflyttat

Ja nu är det äntligen slutflyttat! :D

Igår eftermiddag lämnade vi ifrån oss nycklarna till den andra lägenheten, kändes så jäkla skönt!
Det har tagit på både krafterna och ekonomin att ha dubbla boende :s

Men nu är det som sagt slut med det och vi kan koncentrera oss på att komma i ordning i det nya hemmet istället :)
Badrummet är fortfarande inte helt klart men det är inte hela världen. Vi har ju toalett och det är det viktigaste :) Duscha får vi göra hos svärföräldrarna tills vidare. Pappa trodde att han skulle hinna bli klar med badrummet till slutet av nästa vecka så det håller vi tummarna för :) Hans andra projekt är ju viktigare så de går så klart före. Kommer bli kanon när det blir klart :)

Katterna älskar sin nya balkong! Det händer ständigt saker utanför. Folk som kommer och går och fåglar som håller till vid fågelbordet som är placerat vid buskarna på gräsmattan. Kan ju inte bli bättre ;) hehe
Revi har anpassat sig kanonbra. Hittat snart som handen i handsken :) bara när han busar som han ibland missar lite men annars fungerar det jättebra :)
Bus hon har ju inga problem med att hitta utan hon har kört full speed från det att vi öppnade transportburen och släppte ut henne :) haha.

Denna helgen har det varit kattutställning på Söderslättshallen. Vi hade planerat att gå dit både igår och idag men dåligt nog blev det aldrig av :(
Dock var Ullis och Fifi uppe på snabbvisit och hälsade på Revi och kollade in hans nya hem :) Han var som han alltid är, världens mysmupp! Så tror de kan vara ganska säkra på att han har det bra hos oss ;) De fick även med sig vår ena klätterställning. Vi har satt ut den stora på balkongen istället och har planer på att införskaffa en ny stor till storarummet. Så då fanns det inte riktigt plats för den "lilla" vi haft på balkongen innan, men den är i fint skick så kändes tråkigt att bara slänga den. Bättre att Ullis katter får glädje av den istället :) Återstår att se hur länge den överlever hemma hos hennes små monster :P haha

Just nu är vi hemma hos Gittan och Lasse och bygger staket i deras trädgård. Eller ja, Tias bygger och jag tittar på ;)
Det har pratats ett tag om att trädgården skulle hundsäkras, så att ingen smiter in till grannarna eller ut på vägen när de är på besök. Det är ju fint väder idag så då passade Tias på att börja med det projektet. Jonny kommer och ska hjälpa till om en stund så då går det nog fort att få det klart. Alltid lättare när man är mer än en :)


RSS 2.0